Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterligare fyra månaders förfall kan läggas till Kvarteret Måsen, skriver insändarskribenten. Bild: Håkan Johansson
Ytterligare fyra månaders förfall kan läggas till Kvarteret Måsen, skriver insändarskribenten. Bild: Håkan Johansson

Skärpning alla fastighetsägare som låter byggnader förfalla

Jag förväntar mig att kv Måsen är prio 1.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

För fyra månader sedan efterfrågade jag när Fabo skulle ta sitt ansvar att påbörja renovering av kv Måsen, sedan kommunen nekat rivningslov. Nu har sommaren passerat och ytterligare fyra månaders förfall kan läggas till byggnaderna, något svar har inte lämnats och det var väl knappast förväntat heller.

Eftersom semesterperioden nu är över är det väl dags att påbörja planerade underhållsarbeten på de byggnader som behöver det, och då förväntar jag mig att kv Måsen är prio ett! Men jag blir lite betänksam hur jag ska tolka artikeln i förra veckan om kötiden för lägenhet hos Fabo: ” Att det tar uppåt fem år att få en lägenhet i Falkenbergs centrala delar är inget Fabos styrelse planerar att göra något åt. - - Vill man bo i centrum får man vara beredd att vänta lite grann, säger Christina Johansson (S), styrelseordförande i Fabo.” Vore det inte bra med ett tillskott på ett 20-tal centralt belägna lägenheter efter renovering av lägenheterna i kv Måsen? Jag blir också frustrerad över att kommunen har mage att ta hand om 3,4 milj av Fabos vinst när överskottet så väl behövs till underhållet av fastighetsbeståndet! Eftersom jag själv är hyresgäst hos Fabo sedan många år vet jag att underhåll inte verkar vara något som prioriteras!

Nu är ju inte Fabo/Falkenbergs kommun ensam om att lämna byggnader att förfalla. Inget har heller hänt med det gamla färgeriet vid Grand sedan den arkeologiska utgrävningen gjordes för mer än ett år sedan. Och i HN 17/8 tar ledaren upp Region Hallands bristande omsorg vad gäller Larsagården, där regionen nu väljer att lägga ut kulturbyggnaden till försäljning istället för att vårda gåvan man fått. Och den 15/8 var där en debattartikel om teatern i Varberg som uppenbarligen också får förfalla utan att kommunen åtgärdar det.

Finns bara en sak att tillägga: skärpning alla fastighetsägare som satt i system att låta byggnader förfalla!

Falkenbergs Kultur- & hembygdsförening

gm Siv Qvarfordh, ordförande