Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM  20160203
Pärmar med räkningar och fakturor på kontor
Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070 Bild: Jessica Gow/TT
STOCKHOLM 20160203 Pärmar med räkningar och fakturor på kontor Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070 Bild: Jessica Gow/TT

Skäms S, SD, V, M och KD!

Spara in på den byråkratiska kvarnen i stället för på pensionärerna, skriver Ingemar Ericsson.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

Förödmjukande förklara sig inför kommunstyrelsen (HN 3/8)

Sverigedemokraterna skyller på regeringen, Vänsterpartiet låtsas som ingenting och Turid Ravlo-Svensson (S) skyller på alliansen i Varberg. Inget parti tar ansvar för sin egen politik när nu S, SD, V, M och KD väljer att förstöra tillvaron för pensionärerna genom att stänga matserveringarna och dagcentralerna på Apelvikshöjd och på Storgården i Tvååker. Helt absurt!

Inget annat att spara på, säger Turid Ravlo Svensson och de andra i samfälld kör. Helt otroligt!

Det finns ju nämligen hur mycket som helst att spara in på! Den byråkratiska kvarnen är enorm. Det dyker upp allt fler administratörer, som tillverkar allt mer intetsägande papper, som köper in allt mer dyra appar och dataprogram, som håller allt mer nonsensmöten som inte har någon förankring i verkligheten. Det skulle gå att göra om administrationen helt och hållet och spara in enorma belopp. Men inte ett ord om detta nämner Turid Ravlo-Svensson. Istället väljer S, SD, V, M och KD att förpesta tillvaron för pensionärerna och därmed också för oss vårdarbetare, som jobbar i en tillvaro där mätning, kontroll och dokumentation av verksamheten blir allt större och kostsammare, medan det konkreta vårdarbetet dräneras på resurser.

Jag har jobbat i vården sedan 1990. Då fanns ett fåtal administratörer och resurserna låg på golvet. Nu går utvecklingen i rasande fart åt motsatt håll.

Turid tycker det är förödmjukande att förklara sig inför kommunstyrelsen angående budget, men inte inför pensionärerna angående försämringar. Naturligtvis borde det vara tvärtom.

Skäms på er oansvariga politiker. I samfälld kör!

Ingemar Ericsson

stödassistent