Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lunch på dagcentral eller i kommunhuset, är inte båda subventionerade med skattepengar? undrar insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT
Lunch på dagcentral eller i kommunhuset, är inte båda subventionerade med skattepengar? undrar insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Skäms än mer!

Ska man skratta eller gråta?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Jag skulle skämmas om jag inte tog ansvar för skattemedlen".

Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna beslutade att privatisera den personliga assistansen, med kommande enormt stora lönesänkningar för vårdarbetarna som följd. Utan tvekan ett av de mest hänsynslösa politiska beslut som tagits i Varberg! Liberalerna och Centern lade ner sina röster, och får även de stå i skammens vrå.

SD, M och KD har också beslutat att stänga två dagcentraler med lunchservering för pensionärer. "Skattepengar", säger den moderata ordföranden, med fasa i rösten.

Ska man skratta eller gråta? Det är ju så att alla utgifter socialnämnden har, baserar sig på skattepengar. Ett exempel: det serveras lunch för tjänstemännen i kommunhuset. Denna lunch kostar 65 kronor. Subventionerad? Skattepengar? Här kan alltså socialnämndens ordförande själv äta subventionerad lunch tillsammans med sina kollegor om han vill. Och dessa damer och herrar behöver inte vända på slantarna som fattiga pensionärer behöver göra.

Vad skaver mer? Jo det är när Sverigedemokraterna säger i HN den 22/6 att alla dessa besparingar är deras väljares vilja, att de är medvetna om de stora försämringarna det innebär för undersköterskorna (ändå beslutar de så) men att de inte känner till något annat som går att spara in på. De är alltså helt ovetande om den enorma byråkratiska kvarn som finns, med enorma möjligheter att spara in på överflödig dokumentation, mätning, intetsägande kurser, appar, svindyra dataprogram och olika dokument med värdeladdade ord som inte ger något överhuvud taget.

Så det är ni politiker (samtliga, eftersom även S och V accepterar höga politikerlöner och svällande byråkrati) som belastar våra skattemedel, inte vi vårdarbetare eller våra pensionärer!

I ordförandens, nämndens och förvaltningens uppdrag, ingår också att värna de anställda och skapa ett bra arbetsklimat. Det uppdraget bryr sig inte ordföranden om. Skäms! Skäms än mer!

Ingemar Ericsson

Stödassistent