Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktig kunskap. Att barnen lär sig simma innan skolåldern när vi lever i en kommun vid havet är väl viktigt?

Simskoleplatserna tog slut efter tre minuter

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Insändare. Som förälder till en liten tjej som drömmer om att få lära sig simma är det bekymmersamt och sorgligt när vi ännu en gång får säga till henne att det tyvärr inte är möjligt. I somras försökte vi boka plats på den kommunala simskolan 13 min efter det att platserna hade släppts på webbokningen. Vi fick då inse att vi var alldeles för sent ute.

I dag var det dags igen- denna gången försökte vi 3 min (TRE minuter) efter det att platserna släpptes. Ännu en gång gick vi bet.

Hur är det möjligt att kommunen inte prioriterar en så viktig verksamhet? Att barnen lär sig simma innan skolåldern när vi lever i en kommun vid havet, som dessutom har många fina badplatser i sjöar?

Det är ju uppenbart att intresset finns hos både barn och föräldrar med tanke på att platserna tar slut så oerhört snabbt.

Är det inte dags att prioritera lite annorlunda i budgeten kultur- och fritidsnämnden och barn- och utbildningsnämnden? Kanske till och med kommunstyrelsen? Vems är ansvaret?

Anna Öhman

en besviken förälder

Svar

från badchefen.

Det är precis som du skriver att det finns både ett stort intresse och att det är väldigt viktigt att lära sig simma. Vi på badet gör vad vi kan för att möta det stora intresset.

Vi har tre typer av simskola. En för alla elever som går i åk 2-3, där de kommer på skoltid tillsammans med sin klass. Sommarsimskola där det finns många olika typer av grupper och där hade vi platser kvar nästan hela vägen fram till att simskolan startade, men vissa tider på dagen blir fulla väldigt fort i och med att det kanske passar bättre med simskola till exempel på förmiddag än eftermiddag. Sedan har vi simskolor som är en gång i veckan nu på terminerna där har vi just nu tre dagar i veckan. Vi skulle gärna ha mer men tyvärr kan vi ej det beroende på både bassängplats och personal, det är tyvärr väldigt svårt att få tag på personal som har rätt utbildning. Simskola är prioriterat för det är vår grundverksamhet på Klitterbadet, och vi vill också ha bra kvalité på den, så vi kräver att vår personal ska ha rätt utbildning.

Har du fler frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig.

Veronika Wintvik

badchef Klitterbadet