Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Till skillnad från socialdemokraterna har vi tilltro till näringslivet, skriver insändarskribenterna. Bild: Gorm, Kallestad
Till skillnad från socialdemokraterna har vi tilltro till näringslivet, skriver insändarskribenterna. Bild: Gorm, Kallestad

Simma lugnt i Varberg

Som förtroendevalda är det vår uppgift och ansvar att förvalta kommuninnevånarnas skattemedel så klokt som möjligt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Negativa konsekvenser av privatisering”.

Nej, Jenny Bolgert (S), det finns ingen anledning till oro. Alliansgruppen i kultur- och fritidsnämnden har ingen annan åsikt än att det skall finnas en simskola för alla. Att det i avtalet med Medley inte begärdes att ta med simundervisning för barn med särskilt stöd rättar vi till nu. Detta har vi framfört i en tidigare insändare.

Under resans gång har Jenny Bolgert och den socialdemokratiska gruppen haft tillgång till exakt samma information som vi övriga i nämnden.

Upphandlingar är komplexa och den som är van vid sådana vet att alla aktiviteter inte beskrivs in i minsta detalj. Vi i nämnden fick inför upphandlingen ett väldigt bra underlag och det hade stått socialdemokraterna fritt att göra kompletteringar.

När det gäller hyror och taxor beslutas de av kommunfullmäktige, inte av Medley. Detta har medfört att kostnaden för skolan har reducerats kraftigt, från 80 kronor till 30 kronor per elev.

Som förtroendevalda är det vår uppgift och ansvar att förvalta kommuninnevånarnas skattemedel så klokt som möjligt. Genom att lägga ut driften på en välrenommerad entreprenör har Varbergs kommun gjort en besparing på några miljoner om året. Till skillnad från socialdemokraterna har vi tilltro till näringslivet.

Så simma lugnt!

För alliansen i kultur- och fritidsnämnden:

Lena Språng (C)

ordförande

Sven Andersson (M)

Inger Brosved (L)

Boris Melvås (KD)