Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kortare arbetsdag med bibehållen lön är ett av det viktigaste kravet för att förbättra våra villkor, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Kortare arbetsdag med bibehållen lön är ett av det viktigaste kravet för att förbättra våra villkor, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön!

Socialdemokraterna röstade nej.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar på

"En bra skola och omsorg kräver en bra personalpolitik – både för kvinnor och män"

Jeanette Qvist och Kent Norberg från Socialdemokraterna säger sig vilja satsa på välfärden och vill att fler ska få möjlighet att jobba heltid.

För några år sedan drev vi i Kommunal en namninsamling för kravet på sex timmars arbetsdag med bibehållen lön som skulle börja på den vårdenhet med störst korttidssjukfrånvaro. När frågan sedan kom upp i kommunfullmäktige röstade Socialdemokraterna nej! Absurt! För hade vi fått kortare arbetsdag, då hade ju fler kunnat och orkat jobba heltid!

Så nej! Ni socialdemokrater har del i skulden att Varberg ligger så långt ner på listan med andelen som jobbar heltid! (Plats 204 av 290 av Sveriges kommuner).

Kortare arbetsdag med bibehållen lön är ett av det viktigaste kravet för att förbättra våra villkor, få ner sjukskrivningstalen, få fler att orka jobba heltid och därmed orka jobba fram till pensionen som därmed också blir högre.

Ingemar Ericsson

Stödassistent