Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Sent att Stötta Ringhals nu, kära socialdemokrater

Regeringen har passivt tittat på när två av reaktorerna på Ringhals stäns igen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Socialdemokrater vill bygga ny kärnkraft på Ringhals

Under några år har diskussionen kring Ringhals reaktorer varit uppe för politisk diskussion. Regeringen som stor ägare har om inte drivande så passivt tittat på när två av reaktorerna på Ringhals stängs igen. I en artikel i Hallands Nyheter så meddelar nu de Socialdemokratiska riksdagsledamöterna att de ser en framtida brist på el i vårt område och att vindkraften inte är någon lösning på kort och medellång sikt.

I denna insikt håller jag med dem, det var därför som vi Kristdemokrater ville driva vidare reaktorerna så länge de var säkra och försvarbart. Vi som Kristdemokrater ser kärnkraften som en stabil elproduktion som behövs för Svenska elnätet.

Om de tre Socialdemokratiska riksdagsledamöterna menar allvar med sin nyvunna insikt så finns det en majoritet i Sveriges riksdag att göra något för elproduktionen och miljön. Nu kommer vi i närtid Sverige bli tvungna att importera betydligt smutsigare el på grund av dåliga beslut som inte har verklighetsförankring i framtida behov.

Kristdemokraternas mål är att vi även i framtiden ska kunna bygga nya bostäder, nya verksamhetslokaler. Ställa om fordonsflottan till mindre fossil till mer eldrivna. För detta behövs en stabil elproduktion och kärnkraften är den möjligheten, som tyvärr Socialdemokraterna med Miljöpartiet har stängt.

Larry Söder (KD)

riksdagsledamot