Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Semester i sommarstugan, ett traditionellt midsommarfirande... Det är mycket som tas för självklara traditioner som inte kan genomföras i år. Bild: Hasse Holmberg / TT

Se det ur ett större perspektiv

Ingen av oss kan leva som vanligt nu.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vi har bott 40 somrar i Falkenberg utan att ha besökt något sjukhus"

Vad skönt att ni inte behövt uppsöka sjukhus under alla era år i Falkenberg, men... när invånarantalet fördubblas under sommaren så är det självklart att det är högre tryck på sjukhuset av olika orsaker. Vi kan inte gå runt och tro att det inte händer oss, för någon gång kanske det gör det och då är det skönt att veta att det finns resurser nog att hjälpa oss.

Ingen av oss kan leva som vanligt nu och det känns väldigt tråkigt, men det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för vår egen och inte minst för andras skull, för att detta ska sluta så bra som möjligt. Jag tänkte själv på hur det kommer bli på Midsommar, kan vi ha den årliga festen med åtta personer? Hur stor risk är det att någon av oss skulle bära smitta just då? Men så tänkte jag i ett större perspektiv, tänk om alla hade tänkt så och firar som de brukar när läget är som det är?

Maria