Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Bild: Vilhelm Stokstad/TT

SD:s väljare förnedras av mobbningen

Det stör de etablerade partierna att SD ökar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I onsdags ringde en dam till Ring P1 från ”Föreningen mot mobbning”. Hon var mycket bekymrad över det sätt på vilket de demokratiska partierna behandlar varandra. Vi är många som är besvikna över hur de övriga partierna behandlar SD som har stuckit upp och erövrat en massa platser i olika beslutande organ från S och M. Min åsikt är att det stör de etablerade partierna att SD ökar. Trots den långa valperioden och otaliga debatter i olika medier så gick SD kraftigt fram och de stora S och M gick tillbaka. S och M klarade inte av att debattera mot SD för att få väljarna att gå tillbaka till ursprungspartierna. Vad tar övriga partier för lärdom av folkets val med ett allt större SD? Varför inte som Dalai Lama säger ”Alla mänskliga problem kan lösas med samtal”. Nej tvärtom de övriga partierna (utom möjligen KD och M) utestänger och förnedrar oss över en miljon väljare ännu mer. Många av SD:s förslag har ju S långt om länge tagit över och drivit som sina egna.

En bra ledare inom företag eller politik försöker förutse framtiden likt Jimmie Åkesson (SD) medan en mindre bra likt Löfven (S) måste tvärbromsa och ta över förslagen från visionären Åkesson. Tänk vad bekymmer vi besparat landet om vi reagerat tidigare.

Inom skolan hade vi nolltolerans mot mobbning. Blir det nu fritt fram i skolan för mobbing, när våra förtroendevalda uppför sig så? Hoppas inte vår skolungdom tar efter de politiska ledarna.

Hoppas en sann demokrat

Läs också: SD har sig själv att skylla