Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En huvudduk gav upphov till SD:s insändare.
 Bild: Nader Daoud
En huvudduk gav upphov till SD:s insändare. Bild: Nader Daoud

SD har "snöat in" på islam

Men det är värre än så.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Varför ger Varbergs kommun islam en särställning?"

Jag hörde och såg kommunfullmäktigemötet 21 maj. Det var intressant. Jag har däremot inte sett årsredovisningen och bilden utanpå som SD hade synpunkter på i sin insändare. Det var en bild med tre personer varav en hade huvudduk. Man skulle trött kunna säga att deras insändare visar hur SD har ”snöat in” på islam och muslimer. Men det är allvarligare än så.

Jag går tillbaka till 2009 oktober, då man i Aftonbladet kunde läsa Jimmie Åkessons artikel där han skrev ” muslimerna är vårt största utländska hot sedan andra världskriget”. Ett mycket rasistiskt och hotfullt utfall mot muslimer.

Vi går till regeringsformen vår grundlag andra paragrafen. Där står ” det allmänna skall motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilda personen”.

I SD:s principprogram finns ett avsnitt som handlar om religion. Där står ” Den svenska staten kan och bör inte vara religiöst neutral. Kristendomen bör i kraft av sin historia tillåtas att ha en särställning i föhållande till andra religioner i Sverige”.

Således följer inte SD regeringsformen som är grundlag Sverige och inte heller FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. SD är ett rasistiskt parti i paritet med nazism.

Marianne Johansson

socialdemokrat

Varberg