Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
STOCKHOLM 20180927Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller pressträff i riksdagens pressrum efter sitt samtal med talmannen om regeringsbildningen.Foto: Janerik Henriksson / TT / kod 10010 Bild: Janerik Henriksson/TT
STOCKHOLM 20180927Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller pressträff i riksdagens pressrum efter sitt samtal med talmannen om regeringsbildningen.Foto: Janerik Henriksson / TT / kod 10010 Bild: Janerik Henriksson/TT

SD har sig själv att skylla

Ingen vill väl ha ett parti som med hugg och slag försöker tillskansa sig mer makt än de 17 procent man fick i valet?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nej, SD är inte mobbat. De har bara en omöjlig politik. Och SD har sig själv att skylla. Åkessons hotar att fälla varje regering som inte ger, vad SD anser sig ha ”rätt till” i enlighet av sitt valresultat. Då uppstår två alternativ. Att någon regeringskonstellation t ex M och KD underordnar sig SD:s krav och hot. Eller att SD:s hot driver den liberala alliansfalangen i armarna på den rödgröna konstellationen. I båda fallen kommer SD att framstå som förlorare.

1. Man stödjer en ytterligt svag regering som kommer att sluta i ett nyval med all den osäkerhet och röra det innebär. SD görs ansvarig för röran.

2. Liberalerna lierar sig med socialliberalerna och bildar ett starkt mittblock. SD står ännu längre från köttgrytorna än tidigare.

Om inte SD hade sin märkliga och 30-talsaktiga syn på ”främmande” kulturer och människor, utan istället vore ett normalt borgerligt, socialkonservativt parti som de andra partierna kan acceptera, då skulle man säkert få gehör för delar i sitt partiprogram och slippa pariastämpeln. För det är väl helt klart att 83 procent av svenska folket inte vill ha ett främlingsfientligt parti som sin partner. Ingen vill väl ha ett parti som med hugg och slag försöker tillskansa sig mer makt än de 17 procent man fick i valet?

SD:s hot om att ställa till en röra är osvenskt och tillbakasträvande och inte det minsta ansvarsfyllt.

SD har sig själv att skylla för att de inte får sin talmanspost, för att ingen vill prata med dem och för att de på sikt inte får något politiskt inflytande. Tänk svenskt istället och försök förstå den svenska politiska traditionen av samförstånd och öppenhet mot andra människor och kulturer.

Hans Klaive

Läs också: SD:s väljare förnedras av mobbningen