Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jimmie Åkesson (SD). Betänk att SD:s Jimmie Åkesson hade mellan 800-1000 personer på sitt valmöte i Kungsbacka en tisdag eftermiddag. Verkligen hoppfullt för en demokrat. Bild: Anders Wiklund/TT
Jimmie Åkesson (SD). Betänk att SD:s Jimmie Åkesson hade mellan 800-1000 personer på sitt valmöte i Kungsbacka en tisdag eftermiddag. Verkligen hoppfullt för en demokrat. Bild: Anders Wiklund/TT

SD är inget ytterkantsparti

Vilka förslag är det som C och L inte kan ställa upp på?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

De båda regeringsalternativen som finns att välja mellan är ett borgerligt och ett socialistiskt. Det borgerliga står för hög effektivitet i samhället. Medan det socialistiska bygger på kollektiva lösningar och gärna med ett högt skattetryck.(Sverige har i dag världens högsta marginalskatter.)

Hög effektivitet representeras av SD:s flyktingpolitik, där samma summa hjälper tio- till tjugofalt fler i närområdet. Det måste väl betecknas som främlingsvänligt och humanistiskt. (Alla liv är väl lika mycket värda.) Samma när det gäller miljöpolitik där vi ska satsa våra pengar där de gör mest nytta. Det vill säga i områden där vår teknologi och vårt kunnande kan minska den negativa miljöpåverkan.

Eftersom SD bygger på socialkonservatism så är det ett parti mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Under senaste fyraårsperioden har SD stött fler röd-gröna förslag i riksdagen än de borgerliga. SD är med andra ord inte ett ytterkantsparti. Det är bara ett sätt för de övriga partierna att slippa sakdebatter med SD. Däremot utvecklade sig SD under valrörelsen till ett riktigt folkrörelseparti (utan stöd av fackföreningar eller annat kapital). Betänk att SD:s Jimmie Åkesson hade mellan 800-1000 personer på sitt valmöte i Kungsbacka en tisdag eftermiddag. Verkligen hoppfullt för en demokrat.

Det borde vara enkelt för de övriga borgerliga partierna att diskutera SD:s under valrörelsen framförda önskemål.

För det första en stramare migrationspolitik. Sedan satsningar på i första hand fattigpensionärerna men även övriga pensionärer. Dessutom krav på bättre välfärd och speciellt sjukvården. Under sommaren kom SD:s krav på sänkta skatter, bland annat sänkt bensinskatt med 70 öre per liter. Mycket välkommet för oss på landsbygden.

Man undrar vilka förslag som inte Centern och Liberalerna inte kan ställa upp på?

Undrar en sann demokrat.

Bertil Jagebro

Veddige