Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På något vis måste vi göra det ännu enklare för de drabbade att be om hjälp, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
På något vis måste vi göra det ännu enklare för de drabbade att be om hjälp, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Samhället måste agera snabbare mot kvinnovåld

Här är mina förslag på insatser.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

På senare tid har mäns våld mot kvinnor uppmärksammats extra mycket i samband med några fall där det idiotiska våldet resulterat i att kvinnorna avlidit. De här misshandlande kräken till män förgiftar hela vårt samhälle. Det sker i alla samhällsklasser och är inte något som sker enbart i vissa kulturer. Det sker precis lika mycket på ”fina gatan” som någon annanstans.

Det borde inte vara så jäkla svårt att göra insatser som faktiskt gör någon skillnad. Samhället måste kunna agera snabbare. Jag kan lova att vi ”vanliga” medborgare kan komma med en massa bra förslag, sedan kan jurister omvandla dem till formalia och politikerna genomföra besluten. Den som tycker att nedanstående skulle vara för tufft för en kvinnomisshandlare, hör gärna av er till mig med era argument.

Det kan säkert finslipas men vad sägs om följande:

1.Har du blivit dömd för kvinnomisshandel i någon form tas din rätt till umgänge med dina barn bort.

2.Fotboja for life. Du får inte vistas i samma län (eller annan utvald geografisk faktor) där kvinnan du misshandlat bor. Hon skall aldrig behöva träffa dig igen. Via fotbojan skall myndigheterna precis hela tiden veta exakt var du befinner dig. Går du över fel länsgräns skall Hesa Fredrik dra i gång för fullt.

Det är ju helt sinnessjukt att det är de drabbade kvinnorna som skall tvingas lämna familj, vänner och behöva leva med skyddad identitet. Självklart skall idioterna som är misshandlande män bära alla konsekvenser i den mån det går.

På något vis måste vi göra det ännu enklare för de drabbade att be om hjälp. Jag tror att nyckeln är att de skall kunna känna trygghet, och det är upp till oss som samhälle att verkligen lösa det här nu.

Det borde faktiskt inte vara så jäkla svårt.

Ni som har möjlighet att hjälpa till, stötta er lokala kvinnojour, de gör ett fantastiskt arbete även om det är synd att de behövs.

Roger Wiklund