Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tillsammans kan vi kämpa för att både Nedregården-Storens och inte minst Himleån – som båda är mycket viktiga naturområden – skyddas för framtida exploatering i form av bostäder, broar och vägar mm, skriver insändarskribenten.
Tillsammans kan vi kämpa för att både Nedregården-Storens och inte minst Himleån – som båda är mycket viktiga naturområden – skyddas för framtida exploatering i form av bostäder, broar och vägar mm, skriver insändarskribenten.

Sakfrågan måste väl ändå vara viktigast?!

Tråkigt att ni inte vänder er direkt till mig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Patetiskt att Varbergspartiet kopierar vår politik”

Det känns så bra att läsa att våra båda partier ser nödvändigheten att bevara områden med höga naturvärden inför framtiden! Tillsammans kan vi kämpa för att både Nedregården-Storens och inte minst Himleån – som båda är mycket viktiga naturområden – skyddas för framtida exploatering i form av bostäder, broar och vägar mm! För vi ska väl kämpa för båda två? Himleån är livsviktigt för fiskereproduktionen och utgör en navelsträng till Getteröns Natura 2000 område. Och det finns fler områden i vår kommun som behöver skyddas. När vi bygger för framtiden ska det vara på ett kvalitativt sätt och det är många perspektiv som är viktiga – inte minst naturmiljön.

Det känns mindre bra att läsa att ni i Liberalerna tror på fullt allvar att ni är de enda i Varbergs kommun som inser vikten av en grön miljöpolitik och hur den ska uppnås. Att ni dessutom anser att Mikael Bonde med berått mod stjäl era idéer/er patent på vad Varberg behöver bli bättre på när det gäller naturvård, som till exempel att göra Nedregården-Storens till ett naturreservat är förbryllande. Jag, som ansvarig för klimat- och miljöfrågor i VP, kan försäkra att jag är fullt kapabel till att tänka själv och inse vilka problem som behöver hanteras. Det är också tråkigt att ni inte vänder er direkt till mig eftersom det är jag som står bakom insändaren.

Den främsta orsaken till att jag har valt att engagera mig politisk är att jag inser värdet av en kvalitativ stadsutveckling och miljö. Min åsikt är att naturvärden/jordbruksmark har i alltför stor omfattning fått ge vika för exploatering. En åsikt som jag delar med länsstyrelsen och många fler.

Under förutsättning att inte något av våra partier får full majoritet efter valet så ser jag en fördel i att våra respektive partier tillsammans kan arbeta för de sakfrågor där vi har samma syn och målsättning. För i slutänden arbetar vi för Varbergs bästa, inte sant?

Carina Torstensdotter Johansson (VP)

LÄS OCKSÅ: Patetiskt att Varbergspartiet kopierar vår politik