Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Shlomo Gavie - Centerpartiet Bild: Ola Folkesson
Shlomo Gavie - Centerpartiet Bild: Ola Folkesson

S-styret offrar KF Länken

Vi politiker ska inte styra medborgarnas vilja att organisera sig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

KF Länken offras när det socialdemokratiska styret i socialnämnden nekar dem föreningsstöd.

I både AU och nämndsmötena har vi, Centerpartiet försvarat föreningens rätt till bidrag. Socialdemokraternas beslut att favorisera den ena föreningen går emot ett tidigare beslut i nämnden om föreningsbidragspolicy. Grunden till socialnämndens föreningsbidrag och fördelningspolitik är att respektive förenings verksamhet utför kompletterade insatser för socialnämndens hjälpsökande. Socialdemokraterna struntar i dessa beslut som enhälligt togs av nämnden och med hasardspels motivering: ”..det fick bli den med flest medlemmar…” säger den socialdemokratiska nämndsordföranden Kerstin Rosell.

Nämndens första viceordf. Andreas Engebrethsen (S) motiverar neddragningen:”..vi kan inte ha flera föreningar som utför samma hjälp…det är bättre att en förening klarar sig…” en ytterst icke demokratisk syn på vårt politiska uppdrag och bristande demokratisk insikt.

Vi politiker ska inte styra medborgarnas vilja och/eller intresse att organisera sig, organisationsfriheten eller föreningsfriheten är en av grunderna för en vital och sund demokratistyrning. Jag undrar vilka föreningar inom sport, kultur eller sociala-föreningar står på tur för socialdemokratiska indragna föreningsbidrag?

Shlomo Gavie (C)

ledamot i socialnämnden