Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mötesplats Mölle, exteriör
Mötesplats Mölle, exteriör

S försöker sno åt sig politiska poäng på mötesplatserna

Vi inom M och C har tydligt sagt nej till dessa besparingar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vi vill bevara och utveckla mötesplatserna

Det är med risk för att sätta morgonkaffet i vrångstrupen som man tar del av de något högtravande debattinläggen från S i Hallands Nyheter angående besparingarna som den S-styrda socialnämnden har beslutat under hösten.

Man slår sig för bröstet och säger sig vilja bevara och utveckla mötesplatserna, men den påstådda viljan från S rimmar väldigt illa med vad de beskriver i sitt besparingsförslag. Där står ordagrant att läsa: ”Minskad ambition träffpunkter och mötesplatser, besparing 2 615 000 kronor”. Här kan man verkligen tala om politiskt spel och populism när S försöker sno åt sig politiska poäng. Vi inom M och C har tydligt sagt nej till dessa besparingar.

Det var Alliansen+ som en gång skapade och utvecklade våra mötesplatser och träffpunkter. Inte minst Mötesplats Mölle, som öppnades 2014, har blivit mycket uppskattad. Denna arbetades fram och utvecklades i mycket nära samarbete med våra äldre kommuninvånare. Mölles vänner skapades och har i dag cirka 2 000 vänner. När nu S-styret säger sig vilja ”bevara och utveckla” våra mötesplatser så borde väl detta ske i samarbete med våra äldre i kommunen och även med Mölles vänner? Men icke! Dessa personer hålls helt utanför och utan att delges någon som helst information. I stället går S till SPF och PRO i andra kommuner och frågar dessa för att få, vad man hävdar, det bästa underlaget för bevarandet och utvecklandet av mötesplatserna i Falkenberg.

Det var även när Alliansen+ satt vid makten som Aktivitetspotten infördes, något som tillfört så mycket för så många. Men nu har S, L, KD och MP med stöd av V valt att spara bort denna och på så sätt spara 1 300 000 kronor. Istället vill S starta vad man kallar en ”friskvårdspott” med hjälp av statsbidrag. Man tar med den ena handen och ger med den andra. Hur var det nu med politiskt spel och populism?

Att det är opinionens uppgift att redovisa sin övertygelse i fråga om hur ansvaret ska tas i uppdraget välfärd och hur man ska hushålla med skattemedel lär det väl knappast råda något tvivel om. I en demokrati ska olika synsätt och prioriteringar belysas och en öppen diskussion är enda möjligheten för invånarna att följa och granska de förtroendevaldas ansvarstagande och kunna ta ställning.

Vi inom M och C kommer alltid att företräda våra väljare eftersom det är för dem vi är till. Det är de som har gett oss vårt uppdrag och vi känner deras förtroende att stå för de beslut vi genomfört under vår tid vid makten och även stå upp för vår vilja i opposition.

Rie Boulund (M)

Gert Persson (M)

Lars-Gunnar Perlinger (M)

Margareta Stenström (M)

Shlomo Gavie (C)

Anette Ivarsson (C)

Monica Hansson (C)

Ann-Margret Kristensson (C)