Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det känns gott att vi nu kan avsluta spekulationer om nedläggning eller alternativa satsningar och gemensamt fokusera på Veddige simhalls framtid, skriver Jeanette Qvist (S) och Jenny Bolgert (S). Bild: Annika Karlbom
Det känns gott att vi nu kan avsluta spekulationer om nedläggning eller alternativa satsningar och gemensamt fokusera på Veddige simhalls framtid, skriver Jeanette Qvist (S) och Jenny Bolgert (S). Bild: Annika Karlbom

S är glada över den politiska enigheten om att utveckla Veddige Simhall

Det känns gott att vi nu kan avsluta spekulationer om nedläggning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi socialdemokrater vill sälla oss till de glada tillropen över att simhallen i Veddige nu ska rustas upp. Det är också glädjande att det ska satsas på en simanläggning som ska stå sig över lång sikt. När kultur- och fritidsnämnden har diskuterat simhallens framtid så har det varit vårt fokus.

Vi förstår behovet hos M, KD, C och L att var och en måste gå ut och deklarera respektive partis ståndpunkt eftersom det har funnits en tveksamhet om vad partierna egentligen velat med simhallens framtid. Det känns gott att vi nu kan avsluta spekulationer om nedläggning eller alternativa satsningar och gemensamt fokusera på Veddige simhalls framtid.

Simhallen kommer att vara en viktig del i den spännande utvecklingen av hela norra kommunen. Vi hoppas att den blir en fin och hälsosam mötesplats för medborgarna, samt att skolorna kan nyttja den för hög simkunnighet hos eleverna. För detta krävs att skolorna har råd att gå att simma med eleverna. Den kommer också kunna bidra till att kommunen kan möta det stora behovet av simskoleplatser för våra barn. Men eftersom Medley kommer driva simhallen efter renoveringen så äger kommunen inte frågan om en framtida simskola i Veddige. Detta är en konsekvens av den upphandling som Alliansen genomförde av kommunens simanläggningar.

Barns simkunnighet är en viktig fråga för oss. Vi kommer fortsätta att bevaka och strida för att alla ska kunna gå i simskola till en låg kostnad.

Jenny Bolgert (S)

vice ordf. i kultur- och fritidsnämnden

Jeanette Qvist (S)

kommunalråd i opposition