Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikverket verkar fördröja och försvåra genomförande av det södra alternativet till stationsläge, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage
Trafikverket verkar fördröja och försvåra genomförande av det södra alternativet till stationsläge, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Södra läget så mycket bättre för station i Värö

Besvikelse när stationsläget inte tydligt pekas ut.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Beslut har nu tagits i kommunstyrelsens arbetsutskott om att godkänna avsiktsförklaringen för ny station i Värö. Det är i grunden bra men det är inte utan både oro och viss besvikelse. Besvikelse på grund av att avsiktsförklaringen inte tydligt pekar ut södra stationsläget, oro då vi kan konstatera att Trafikverket verkar fördröja och försvåra genomförande av det södra alternativet till stationsläge.

Man har redan genomfört en utredning som inte gett svar utan mest nya frågor. Nu är det upp till bevis. Vi i Liberalerna förespråkar det sydliga stationsläget. Här finns fördelar i form av infrastruktur, goda möjligheter till samhällsutveckling mm. I norr hamnar stationen mer utanför samhället och tar dessutom god åkermark i anspråk. Man kan också förvänta sig att ytterligare god åkermark går åt när bostäder ska byggas. Allt talar för det södra läget strax norr om viadukten i höjd med Limagården.

I Varberg lägger vi både kraft, tid och pengar på att genomföra ett centralt stationsläge som vi uppfattade som det bästa alternativet. Även Värö förtjänar att vi gör vårt yttersta för att genomföra det bästa stationsläget.

Tobias Carlsson (L)

gruppledare Liberalerna Varberg