Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Siw Christensen.

Så tycker partierna om gratisbuss för äldre

En chans att välja rätt i Falkenberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I förra valet inbjöd pensionärsföreningarna en representant från de olika partierna i Falkenberg till möte i Stadsteatern. Mest ville vi ha besked om hur respektive parti tänkte agera i frågan om gratis resor för pensionärerna i Falkenberg. Sex stycken lovade att verka för detta. Centern och Miljöpartiet svarade nej. Det väckte förundran eftersom frågan handlade om att värna om miljön och för att de pensionärer som bor långt från centrum skulle kunna åka t ex still stan utan den stora utgiften för bussresorna.

I år har det varit ännu en pensionärsträff . Viktigaste frågan var åter gratis bussar för pensionärer. Denna gång var bilden annorlunda . Nu var det Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna som sa nej. Miljöpartiet var ej med vid mötet. Vi fick nu löfte från Liberalerna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet om att dessa partier skulle jobba för att få genomfört gratis bussar under kommande mandatperiod.

Min avsikt med denna insändare att redogöra för det aktuella läget i år. Nu har ju var och en chansen att rösta på något parti som har för avsikt att jobba för att denna för alla pensionärer så viktiga fråga äntligen skall bli löst. Jag har med denna insändare velat ge besked om det aktuella läget angående bussarna, så det kanske påverkar oss när vi röstar denna gång. Jag har hållit på i åtta år med detta ärende, så därför vill jag ge en aktuell redogörelse för dagsläget.

Till sist: Tack Lars Fagerström för att du lagt ner så mycket arbete med detta under mandatperioden

Siw Christensen