Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Så kan cyklandet i Falkenberg främjas

Apropå

artikeln Politiker vill se ny cykelväg på landsbygden (16/3).

Insändare. I centrala Falkenberg behöver man se över anslutningar från rondellen norr (Willys) till cykelväg söder mot Heberg. Anslutningen kan ske via Fajansbron och via Tallgläntan och södergående cykelvägar. Cykelväg mot Vinbergs samhälle finns via tågstationen men kan förbättras på sina ställen. Mot Vinbergs kyrkby och Vessigebro finns också en hel del att förbättra. Mot Långås finns en anslutning i rondellen och det är en bra start.

Cykelvägen från Glommen måste också anslutas på ett tydligare sätt med möjligheten att ta sig mot Vinberg/Vessigebro eller söder mot Heberg. Den går över Söderbron men sen är det gissningar som gäller för att komma rätt. En möjlighet finns ju att välja cykelväg via Grimsholmen en fin väg som är väl värd att kosta på ytterligare.

Cykelväg mot Årstad via Heberg till Falkenberg verkar långsökt, kanske för skolelever på Söderskolan. Den borde naturligt gå via mejeriet/Carlsberg mot Årstad.

I samtliga fall är det svårt för den som inte har lokal kännedom att ta sig med cykel genom Falkenberg och hitta rätt.

Gör en ordentlig plan över cykelvägar genom Falkenberg med skyltar för att underlätta navigationen. Förbättra underhållet på vissa avsnitt där rötter och annat sticker upp under asfalten. Gärna en karta över begivenheter utmed cykelvägarna för turister om det inte finns en redan.

Cyklist

 

MEST LÄST