Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det nya äldreboendet var tänkt att ligga på Kilavägen.

Särskilt boende ett störande inslag?

Bedrövligt tunna argument från vänsterstyret.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Åter igen gör vänstern i Falkenberg /"Falkenbergs framtid" ett försök att stoppa ett särskilt boende för personer med demenssjukdom.

Vid förra tillfället då man inte hade majoritet försökte man rösta ner möjligheten till objektsupphandling, detta med motivering bland annat att tiden för kontrakt var för lång att privat byggherre också driftar verksamheten, vilket man inte tolererar.

Denna gång – som ärende i bygglovsnämnden var motiveringen att det är ett tillfälligt boende, som utgör störande inverkan i området , där mycket trafik kan förekomma.

Detaljplanen medger lägenheter för boende. Tidigare har särskilt boende också varit att betrakta som boende och ej krävt separat bygglov ex Boken

Att trafik i området ökar och utgör ett negativt inslag låter otroligt. I jämförelse med ordinärt boende finns troligen ingen av de boende här som har eller kör bil. Trafiken utgörs då av vårdpersonal, troligen inte mer störande än om motsvarande ordinärt boende betjänas av hemtjänst.

Nej, det är bedrövligt att så tunna argument kan framföras av vänsterstyret för att ännu en gång försöka stoppa ett särskilt boende, som såväl behövs för Falkenbergs växande skara av äldre med omvårdnadsbehov.

Att till varje pris stoppa drift och verksamhet i privat regi är tydligen viktigare för vänsterstyret än att våra äldre demenssjuka får tillgång till särskilt boende.

Centerpartiet ser behovet och vill därför medverka till en utbyggnad av äldreomsorgen i kommunen och inte stoppa den. Vi ser också äldre kommuninnevånare som en tillgång . Vi ser och inte dessa som ett störande inslag.

Centerpartiet i Socialnämnden och Bygglovsnämnden

LÄS MER: Äldreboendet som stoppades kan släppas fram vid ny prövning