Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genom att lyssna på brukare, företrädare och anhöriga, på personalen och intresseorganisationer så kan vi göra omsorgen bra på riktigt skriver Kerstin Rosell (S) och Andreas Engebrethsen (S). Bild: Ola Folkesson
Genom att lyssna på brukare, företrädare och anhöriga, på personalen och intresseorganisationer så kan vi göra omsorgen bra på riktigt skriver Kerstin Rosell (S) och Andreas Engebrethsen (S). Bild: Ola Folkesson

Sälj inte ut välfärden och LSS

Vi har bara börjat att städa upp efter den förra majoriteten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nu är det snart dags att rösta fram kommunens budget. Tisdagen 29/6 kan man följa debatten från Kommunfullmäktige på t.ex. Radio Wake-up.

Det är stora skillnaderna mellan Framtid Falkenbergs och M, C och SD:s förslag. Framförallt gällande socialnämnden.

Medan Socialdemokraterna med Framtid Falkenberg prioriterar välfärden för de som behöver det mest så vill M+SD+C göra stora besparingar just här.

Fantasilöst kan man tycka att återigen sälja ut all LSS-omsorg. Åtta miljoner kronor påstår man kunna spara genom att låta privata aktörer köpslå om verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

Helt fantasilöst är det inte. Hela tanken om att redan 2022 kunna spara pengar på bekostnad av personal och brukare är just en fantasi. Eller lögn. Tiden räcker inte för att utföra en seriös upphandling.

Dessutom går det inte att spara några betydande pengar på LSS oavsett hur mycket man är villig att försämra för personer med funktionsnedsättning och för personalen. Kostnader för LSS-verksamheter utjämnas mellan kommunerna vilket de flesta äntligen förstått. Oavsett kan man fråga sig om det moraliska med att spara på just denna målgrupp.

Som politiker företräder man medborgarna och engagerar sig politiskt för att kunna påverka och ta ansvar. M+SD+C väljer att sälja ut sin möjlighet att påverka och ta ansvar när det gäller personer med funktionsnedsättning. Vad anser medborgarna om det?

Vi har bara börjat att städa upp efter den förra majoriteten. Inte minst inom LSS finns det mycket kvar att göra och med vår budget går det. Genom att lyssna på brukare, företrädare och anhöriga, på personalen och intresseorganisationer så kan vi göra omsorgen bra på riktigt. Det vi börjat bygga upp i Kommunen vill M+SD+C riva ner igen. Vi kommer inte låta dem göra det.

Vi tror på oss själva och vill ha ett Falkenberg tillgängligt för alla.

Framtid Falkenberg tar ansvar med ett seriöst budgetförslag med prioritet på välfärden. Samhället behöver vara starkast för de mest utsatta. Alla ska med.

Kerstin Rosell (S)

ordf. i Socialnämnden

Andreas Engebrethsen (S)

1:a vice ordf. i socialnämnden (S)