Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg ska inte bli en sovstad utan fortsätta att vara en småstad med såväl små som stora företag och med blandad bebyggelse skriver Jan Ertsborn (L) och Lars Fagerström (L). Bild: Håkan Johansson
Falkenberg ska inte bli en sovstad utan fortsätta att vara en småstad med såväl små som stora företag och med blandad bebyggelse skriver Jan Ertsborn (L) och Lars Fagerström (L). Bild: Håkan Johansson

Säg nej till bostäder på Norra Åstranden

Förödande för företag att uppleva sin existens hotad.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Falkenberg har sedan flera år fått en mycket hög och välförtjänt ranking för sin näringslivspolitik. Detta riskerar nu att raseras sedan ett förslag till framtida flyttning eller nedläggning av Lantmännen, Falkvarv och Falkenbergs Terminal presenterats till förmån för byggande av bostäder. Även om man talar om åtgärder på lång sikt är det förödande för företag att uppleva sin existens hotad. På vilka skäl ska ledningarna för dessa företag fatta beslut om framtida investeringar för sin verksamhet.

Falkenberg ska inte bli en sovstad utan fortsätta att vara en småstad med såväl små som stora företag och med blandad bebyggelse. Detta är vi övertygade om är invånarnas tankar om framtiden.

Vi föreslår att tankarna på bostadsbyggelse på Norra Åstranden omedelbart skrotas. Området från Söderbron och rondellen vid Stora Coop väster om Sanddynevägen reserveras för näringslivet, stora som små företag, fram till Stafsinge strand. Dock kan området vid gamla soptippen vid Lövstaviken fortsättningsvis läggas ut som ett rekreationsområde och kanske kan småbåtshamnen utvidgas.

Erfarenheten visar att om bostadsbebyggelse får komma in på området kommer snart krav från boende på företagen att minska påverkan i form av buller eller utsläpp. Så får det inte bli.

Jan Ertsborn (L)

ordförande för Liberalerna i Falkenberg

Lars Fagerström (L)

gruppledare