Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kostnaden för om- och tillbyggnad av Räddningstjänsten i Varberg är stor, som 25 enfamiljsvillor, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Renoveringen kostar som 25 villor

Drömmen liknar mest en mardröm för skattebetalarna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Planen: Brandstationens miljonbygge startar i vår"

I HN häromdagen omnämndes kostnaden för om- och tillbyggnad av Räddningstjänsten i Varberg. Som ett mångmiljonbelopp. Det tycker jag var ett understatement. Summan, 73,7 miljoner är densamma som det skulle kosta att bygga 25 enfamiljsvillor enligt snittpriset för en villa på 130 kvm.

Med 25 badrum, 25 toaletter och 25 fullutrustade kök. Plus minst 4 rum per villa. Då har jag räknat det högsta kvadratmeterpriset. Jo, jag vet att tomt samt vatten- och elanslutningar tillkommer i villapriset men vi får väl hoppas att detta redan är anslutet på Räddningsstationen.

För summan får man en ny bilhall, några kontor samt en samlingssal enligt artikeln. Plus att man renoverar och förstorar damernas omklädningsrum och snyggar till herrarnas. Skall man då också se tillbaka på andra renoveringar Varbergs Fastighets AB gjort på senare år kommer summan antagligen att sluta på ytterligare många miljoner. Det måste vara en byggares dröm att bli antagen som entreprenör av Fastighetsbolaget. Drömmen liknar mest en mardröm för oss skattebetalare.

Ingela Karlsson