Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rösta in en opposition

Diskussionen om P-skiva visar på behovet av en opposition.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

P-skiva. En liten diskussion kan tyckas. Men ändå inte. För precis som i alla andra frågor, visar den pågående diskussionen att det saknas en opposition i kommunfullmäktige. Det går att ändra på det på valdagen. Rösta in K.

L vill ha kvar P-skivan. Men inte ett ord om det trafikkaos som råder i stan. M förstår inte varför frågan diskuteras. S vill utreda om det behövs en P-skiva. V och MP vill ha parkeringsavgifter på vissa rutor. Kommunala chefer talar om upphandling av digitala system. Men hur mycket pengar lägger inte kommunen redan nu ut på jättedyra och många gånger helt meningslösa dataprogram och tekniska system? Det kan vi som jobbar inom vården berätta om. Detta tänker vi i K sätta p för.

Raka besked från K: P-skivan skall vara kvar. Inga avgifter. Vi skall inte likt Göteborg suga märgen ur bilisterna. Ta bort p-avgiften som nu finns vid stationen. Bygg inga fler p-däck.

Lösningen heter avgiftsfri kollektivtrafik för alla, med täta avgångar efter behov i hela kommunen. Då kommer biltrafiken helt enkelt att minska av sig själv och man behöver inte köra runt, runt i förtvivlan över att det inte finns några lediga rutor.

Och varför denna enorma böteshysteri om någon missat att snurra skivan helt korrekt. Det är väl inte om man snurrat skivan helt korrekt som skall avgöra, utan hur länge man parkerat. Visa lite mänsklighet och förenkla systemet för anmärkning på p-bot.

Ingemar Ericsson (K)

Kommunistiska Partiet

Varberg