Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rätt beslut för arbetsmiljön

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Falkenberg. De två avskedanden av chefer som skett i Falkenbergs kommun är inte roliga för någon. Jag tror inte heller att det är beslut som man tar lättvindigt. Det gäller människor, både de som ska lämna och de som fattar beslut. Det gäller också kostnader.

Den kunskap jag har i frågorna har jag skaffat mig utifrån vad media rapporterat.

Först fick vi veta att Marie-Louise Wernersson och Per Svensson fattat beslutet att skolchefen måste gå men undertecknandet av beslutet måste ske av en person, kommunstyrelsens ordförande. Efter någon dag inbjöd Per Svensson till presskonferens där budskapet var ”Jag ångrar mig” och han hade nog också kontaktat skolchefen om att eventuellt komma tillbaka. Efter ytterligare någon dag ville Per Svensson låta oss veta att han egentligen inte var delaktig i beslutet. Min fråga måste bli: Vad var det Per Svensson ångrade då?

Så kom reportage där ekonomichefen säger att beslutet var nödvändigt ur arbetsmiljösynpunkt. Nu har också sagts, angående ett brev som inte blev diariefört, att en anställd sagt att kommer skolchefen tillbaka går vederbörande till arbetsmiljöverket.

Sammanfattningen av detta måste bli att beslutet är rätt med tanke på arbetsmiljön för anställda men det gäller att ha mod att stå för sina beslut.

Ulla Rickardsson