Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett alternativt studentfirande planeras i Varberg. Det blir inte som vanligt men kanske ändå något minnesvärt för eleverna? Bild: BERTIL ERICSON
Ett alternativt studentfirande planeras i Varberg. Det blir inte som vanligt men kanske ändå något minnesvärt för eleverna? Bild: BERTIL ERICSON

PS har fattat studentbeslutet efter de restriktioner som finns

I år går det kanske inte att ordna precis som man tänkt sig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Sprid ut studentexamen – som man gjorde förr"

Skribenten skriver att ”studenttiden är en underbar tid full av hopp och framtidstro”. Så vill vi att det ska vara även i år trots att allt kanske inte går att ordna precis som man tänkt sig.

Ledningen på PS har fattat beslut enligt de restriktioner som finns. Att under ett antal dagar anordna utspring för 20 avgångsklasser och garantera att det inte blir över 50 personer vid varje tillfälle ses som omöjligt.

Istället är skolans ledning överens med studentkommittén och fristående gymnasium om ett alternativt studentfirande. Avslutning sker på skolan tillsammans med klassen. Föräldrar, släkt och vänner möter upp hemma.

Nämnden stöder det beslut som tagits och instämmer i gymnasiechefen ord att, om restriktionerna släpps är vi beredda att ompröva och genomföra ett traditionellt studentfirande.

Detta skrivs med förhoppning att varje elev ska minnas sin studentavslutning med glädje.

Eva Pehrsson-Karlsson ( C )

ordförande Utbildnings-och arbetsmarknadsnämnden