Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad händer om Medley inte klarar sitt åtagande över 5-7 år? undrar insändarskribenten. Bild: Malin Strandberg
Vad händer om Medley inte klarar sitt åtagande över 5-7 år? undrar insändarskribenten. Bild: Malin Strandberg

Privatiseringen av simhallen ingen framgång

Skulle Varberg, som drivit badanläggningar i 100 år sakna kompetens och erfarenhet?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi har tidigare debatterat mot ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Lena Språng om privatiseringen av driften av våra simhallar. Vi ansåg då, liksom nu, att privatiseringen och avtalet med Medley i första hand var ideologiskt grundat i Centerns tanke om att allt som är privat är bättre än kommunal verksamhet.

Vi har kunnat visa att upphandlingen inte innehöll en vettig riskanalys utifrån t ex Kraljics matris. Vad händer om Medley inte klarar sitt åtagande över 5-7 år? Det har Lena Språng inga svar på.

Skulle Varberg, som drivit badanläggningar i 100 år sakna kompetens och erfarenhet som Lena Språng påstår? Naturligtvis inte. Däremot skingrar ju privatiseringen kommunal kompetens. Och nu protesterar personalen på Pingvinen och Simstadion över dåliga arbetsförhållanden. Simstadion fick dessutom stänga i förtid för att Medley inte klarade av att tillsätta personal.

Personalen varnar om sämre säkerhet vid bassängerna eftersom de inte får möjlighet att utföra den nödvändiga kontrollen för barn och vuxna.

Ingen riskanalys, sämre arbetsförhållanden, sämre säkerhet vid bassängerna och stängd verksamhet på Simstadion. Det är hittills effekten av privatiseringen, den som skulle vara så bra.

Det är tråkigt att behöva säga: Vad var det vi sa.

Bengt Johansson (24:7)