Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten köpte böcker i början av årets bokrea och är besviken över att priset sänktes ytterligare kort därefter. Bild: Janerik Henriksson/TT
Insändarskribenten köpte böcker i början av årets bokrea och är besviken över att priset sänktes ytterligare kort därefter. Bild: Janerik Henriksson/TT

Priset sänktes på slutet av bokrean – en sån fräckhet

Det var alltså tacken för att man hände på låset.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag köpte tjugotalet böcker på bokrean. Därefter inom kort sänkte butiken plötsligt priset med hela 30% på hela rea-sortimentet. Dylikt har jag inte sett tidigare på annan ort. En sån fräckhet. Det var alltså tacken för att man hängde på låset. På Göranssons bokhandel i Varberg skäms man inte.

Ett tips för hugade bokköpare inför nästa års rea kunde vara: Kolla in alster man vill ha i sin ägo, utlagda i flera exemplar, och invänta lugnt tills Göranssons sänker priset kraftigt ett antal dagar senare.

Ingmar Lundkvist

Svar

från Göranssons bokhandel:

Hej Ingmar! Tråkigt att Du är missnöjd med avslutningen på vår Bokreakampanj, men jag kan inte riktigt hålla med om det Du skriver.

Undertecknad har jobbat i bokhandel i över 40 år, och vi har alltid haft utförsäljning av kvarvarande bokrea några veckor efter reastart. Så gör också de flesta boklådorna runt om i Sverige. Och vad jag vet så jobbar även andra branscher såsom kläder, skor, sport mm på detta sätt. En slutspurt på rea med varierande erbjudande.

Visst kan man anamma insändarens tips om att "vänta några dagar" men det är inget jag rekommenderar om man är ute efter specifika titlar.

Totalt har vi ca 700 titlar på bokrean, och efter två dagar är ca 150 titlar slutsålda. När utförsäljningen startar cirka två veckor efter reastart så är mer än hälften av alla titlar slutsålda. Så risken är stor att just de titlar man är ute efter helt enkelt är slut. Men man kan ändå göra bra fynd på reaslutspurten!

Lars Göransson

delägare, Göranssons Bokhandel