Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Marknadernas existensberättigande tas upp i insändaren. Bild: Pernilla Dahnberg

Politikerna måste ta ansvar för marknaderna

Uppfyllt Falkenbergs vision.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Förnuft och känsla ger hållbara beslut"

Det var trevligt att få svar på ett inlägg om en kommunal angelägenhet, det händer tyvärr alltför sällan! Alltså: beträffande de traditionella vår- och höstmarknaderna i Falkenberg skriver nu Georgia Ferris, ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden, att man i fortsättningen vill koncentrera sig på sitt ”kärnuppdrag”, det vill säga trafik- och gatufrågor och därmed ta ”ett steg tillbaka” gällande kultur och fritidsärenden.

Så kan det tydligen gå när man under en och samma nämnd blandar så oförenliga ärenden. Kultur och fritid borde självklart fått ha kvar sin ”egen”nämnd för att inte riskera att dessa frågors betydelse underskattas i en kommun, som vill vara attraktiv. Istället menar tydligen Georgia Ferris att det så kallade ”civilsamhället” (föreningar, klubbar, näringsliv etc.) ska ”ta vid” och hålla kulturevenemang igång. Vad dessa aktörer kan göra är måhända gott och väl men att skapa de avgörande förutsättningarna kan väl ändå inte ”politiken”, som de beslutande numera förenklat kallas, undkomma? Ej heller gällande marknaderna, vars existensberättigande Georiga Ferris inte nämner med ett ord.

Så, Georgia, tag nu din nämnds hela uppdrag och ansvar under omprövning för att uppfylla din och Falkenbergs vision att ”vi växer för en hållbar framtid”.

Helge Vrågård