Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Annie Lööf (C) har efter senaste valet fått äta upp sitt uttalande från 2013 om att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än bil ett stödhjul och Socialdemokraterna. Bild: Adam Ihse /TT
Annie Lööf (C) har efter senaste valet fått äta upp sitt uttalande från 2013 om att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än bil ett stödhjul och Socialdemokraterna. Bild: Adam Ihse /TT

Politiker verkar i en förtroendebransch

Inte bra att bryta ett löfte.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till Christoffer Bergenblock

Tack för ditt svar.

När det gäller opinionsmätningar så har jag tidigare omnämnt den av SCB (Statistiska Centralbyrån) från 4:e juni i år. Denna visar på 6,9 procent för centerpartiet. En minskning från valet.

När det gäller fokus på partiledare så är det väl viktigt att belysa motsägelsefulla uttalande. Politikerna verkar ju i en förtroende bransch och därför bör det belysas när Centerledaren Annie Lööf 2013 sa ” Jag äter heller min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna”. Jag tror inte heller hon kommer att äta upp den. Det var mer ett inlägg för att övertyga oss väljare om ”att det inte är någon fara, ni kan rösta på oss centerpartister, vi kommer inte stödja S-MP regeringen”!! Att sedan bryta detta löfte är givetvis inte så bra!! Många har förlorat förtroendet för Annie Lööf. En klok ledare inom näringslivet och ännu mer inom politiken ska man kunna lita på!

Tydligt skriver nya kommunalrådet Christoffer Bergenblock att Centern inte ska verka för att sänka skatten. Det innebär att Centern och S-MP regeringen kommer att återinföra skatten på 16 öre/liter bensin som M-KD budgeten tog bort. En låg bensinskatt är viktig för oss på landet.

I din rubrik står ”Ansvar före populism”. Jag hoppas du tycker att populism är bra. Ordet kommer som du säkert vet av latinet Populus. Folk, folklig. För mig är det viktigt att politiska partier försöker vara populära hos folket. För SD:s del manifesterat av att partiet vid de senaste valen dubblerat eller kraftigt ökat sitt röstetal. Ett gott tecken på vad väljarna önskar.

Avslutningsvis så tror jag inte du är stolt över den senaste samhällsutvecklingen i landet med lika många skottlossningar under första halvåret i år som hela förra året i Stockholm och det stora antalet bilbränder runt om i landet. Senast härom dagen i Lund med 5 stycken och närmre 20 på kort tid??

Än en gång tack för dina svar.

Bertil Jagebro

Veddige