Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hushöjden ska hållas nere för att inte gryta med den övriga staden och inte konkurrera med den mäktiga fästningen, tycker insändarskribenten apropå hotell i den nya stadsdelen Västerport. Bild: Annika Karlbom

Politiker respektlösa mot kommunfullmäktige

Hushöjden i området där nya hotellet planeras ska hållas nere.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

insändaren "Hotellet kommer att tillföra Varberg ett stort mervärde i framtiden" som publicerades i mars 2019, och nu blev aktuell igen när 2019 års mest lästa insändare publicerades efter nyår.

Jana Nilsson vill bygga hotell i Västerport, helt nära fästningen. Han skriver i en debattartikel i mars 2019 att högt ska det vara och att det gärna får dra blickarna till sig. Men det är exakt det som många (inklusive kommunfullmäktige i planprogrammet) inte tycker att det ska göra!

Hushöjden i det området ska hållas nere, både för att inte bryta med den övriga staden och för att inte konkurrera med den mäktiga fästningen, som ju är stadens största sevärdhet. För visst kommer detta politikerbygge att konkurrera och ta fokus från fästningen a) när man kör Birger Svenssons väg-infarten b) från Getterön c) från strandpromenaden nära fästningen d) från den nya strandpromenaden längs kajen mot norr e) från de högre områdena/byggnaderna i staden.

Det är med en enorm förvåning jag beskådar hur det här ärendet har hanterats av våra ledande politiker, både hur man låter sig övertalas av fastighetsbolag och hur respektlöst man behandlat kommunfullmäktige.

Ivan Johansson