Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Politik är livet

Vi är alla med och skapar framtidens samhälle.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vad är politik för dig? För mig är det livets alla frågor, värderingar och värden för att alla skall kunna leva ett gott liv. Att vara förtroendevald är inte att göra karriär utan att vara lyhörd använda sina kunskaper och erfarenheter på rätt sätt.

Istället för att tycka om allt och reta sig på beslut är det bättre att gå med ett parti, engagera sig och påverka det man vill förändra. Det kan ta tid, men det går.

Jag vill att människor skall vara goda mot varandra oavsett vem man är. Kärlek till sina medmänniskor övervinner allt. Att acceptera olikheter, lära av varandra inte vara rädd för det okända. Utmaningen i livet är att prova. Är man för trygg blir man bekväm, att bara tänka på sig själv skadar både miljö och människors framtid. Egot får inte råda. Det gäller företagande, ekonomi, skola, vård, näringsliv, kommunikationer, utveckling, innovationer, stad, landsbygd och allt du gör. Helikopterperspektiv och långsiktighet behövs. Inte bara kortsiktigt tänkande.

Vi är ju alla med och skapar framtidens samhälle för flera generationer framåt och alla är ansvariga gemensamt för detta. Vi lever i det digitala samhället med full fart framåt. På gott och ont. Det goda är bl a att många kan komma till tals, att man med den nya tekniken kan underlätta vården och på många andra arbetsområden. En kraftfull utveckling med tekniken framöver gör att människan behöver tänka om. Arbetsuppgifter förändras alla behöver lära nytt. Det onda är ju all tid det tar ifrån oss människor att umgås och hjälpa varandra i verkliga livet. Människan måste gå före tekniken. När bönderna inte får sina utbetalningar för att IT-systemet på Jordbruksverket inte fungerar måste det finns andra sätt att göra utbetalningar på. Sitter de och tittar på datorn när systemen inte fungerar? Rädslan för att tala med människor får inte ta över så att man gömmer sig bakom tekniken då rädslan för hotbilden på nätet är stor.

Tryggheten måste finnas inom den digitala världen för ett bra liv. Falska nyheter som sprids blir en sanning för många människor. Demokratin förstörs i landet och nu före valet är många mörka krafter igång. Ta reda på fakta innan budskapen sprids och tro inte på allt som skrivs.

Jag vill arbeta för ett tryggt, innovativt Halland. Kandidat 3 i regionvalet.

Helén Andersson (C)

Grimmared, Varberg