Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pojkstreck eller inte – saboterad skylt är en trafikfara

Vid ratten är det lätt att vilseledas.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

En sån här fejkad skylt finns kanske på andra platser i länet men jag kör ofta också förbi ett likadant falsifikat på Skepparvägen, som går mot Varberg genom Läjet .

Jag har promenerat förbi där många gånger också och då kan man tydligare misstänka åverkan. Vid ratten är det lätt att vilseledas. Särskilt viktigt är det för semester- och söndagsbilister att vara varse gällande trafikregler. Även om vi Läjesbor kanske inte heller överallt är helt laglydiga alltid ser jag aldrig såna trafikfarliga avvikelser

Hur ska syndaren lagföras? Om jag kör för fort, vad gäller då, 30 eller 80? Vägen går nära en lekplats! Strax efter den falska skylten finns en varningsskylt för lekande barn, ibland används lekplatsen och häromveckan rustade kommunen upp den. Från andra hållet står en helt laglig 30-skylt. De flesta barn i området är numera ungdomar och har annat för sej under fritiden. Självklart ett "oskyldigt pojkstreck"! Eller sabotage som kan få oförutsedda hemska konsekvenser. Kan någon jurist analysera problemet? De flesta passerar utan större eftertanke-som jag.Varför rättas den inte till? Men gör som jag så ofta gör – kräv konsekvens- och riskanalys och tillsyn av ansvariga myndigheter!

Alf Hjertström