Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hundbajs ska plockas upp och påsen ska slängas i en papperskorg eller soptunna, påminner en ung insändarskribent. Bild: Gorm, Kallestad

Plocka upp ditt hundbajs!

Inte roligt att trampa i det.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

När jag gick från skolan härom dagen och kommit innanför dörren så kände jag att det luktade förfärligt så jag kollade under mina skor och ser att jag hade trampat i hundbajs! Detta var inte första gången det hände utan tionde. Jag förstår verkligen inte vad det svåra med att plocka upp sin hunds bajs?

Här i Varberg hör jag ofta klagomål om att hundägare inte plockar upp efter sitt djur och jag tycker att det är fruktansvärt att andra ska bli lidande av någon annan. Och de människor som plockar upp bajset men ställer påsen mitt i naturen, påsen är gjord av plast och plast är inte bra för miljön. Om man plockar upp bajset så tycker jag att man kan hålla påsen tills man hittar en soptunna. Jag talar för väldigt många människor som också trampat i bajset.

Det finns inte många argument för att man inte ska plocka upp sin hunds bajs, men ett är att man har glömt påsen hemma. Då anser jag att man ska försöka hitta en pinne och putta in bajset i en buske så att ingen ska behöva trampa i det. Lär dig plocka upp ditt hundbajs om du ska ha hund! Tänk om det hade varit du som hade trampat i det! Om man plockar upp hundbajset så kan man bidra till ett finare samhälle och visa att man respekterar andra människor.

En tjej i klass 8 på Påskbergsskolan