Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Platsen som gud glömde

Buskar och gräs växer vilt och skräpet flockas.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Stora problem med nedskräpning i naturen

På grönområdet mellan Skrea bangolf och tennisbanorna växer buskar och gräs vilt. Tomflaskor, burkar, plast, papper, kläder och allt möjligt skräp ligger slängt i gräset. Ingen skötsel har skett på detta område på många år. Grusparkeringen sköts inte heller, stora gropar som vattnet ställer sig i när det regnar.

Området borde var ett av kommunens viktigare platser att sköta med parkering till Falkenberg Strandbad, Klitterbadet, Skrea bangolf, Falkenbergs TK och stranden. Åtskilliga turister och medborgare passerar här dagligen på både cykelstigen och parkeringen. Ser verkligen inte representativt ut för en kommun med stark turistinriktning.

Tennisklubben sköter och klipper området utmed grusbanorna och lite vid sidan om cykelvägen för att göra det något prydligare, men eftersom det är kommunal mark ligger ansvaret på dem att sköta det resterande. Snart har FTK en stor tennisturnering med deltagare från hela Sverige på platsen och då är det ingen bra PR för Falkenberg att det ser ut som det gör.

FTK