Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pinsam invigning av Veddiges nya torg

Det lämpar sig inte att ännu en gång utmana Veddigeborna/bygden på detta flagranta sätt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Inga fysiska invigningar under pandemin”

Tack Micael Åkesson för din snabba respons på min insändare gällande den uteblivna invigningen av Veddiges nya fina Torg/ Mötesplats. Hamn- och gatunämnden som ansvarat för projektet har lyckats väl, för att inte tala om de duktiga hantverkare och maskinförare som gjort ett fantastiskt arbete.

Men därifrån till att inte vilja sätta punkt för projektet, annat i det fördolda (via en s k digital invigning…). Nej, vi kräver en liten men värdig invigning, så att alla vi som bor i samhället får en chans att mötas och höra någon ansvarig berätta om projektet och förklara den vackra platsen för invigd. En sådan liten ceremoni behöver inte kosta många kronor – bara en kopp kaffe + lite skönsång av t ex Veddiges egen duktiga sångfågel Marie Johansson. Detta skulle bidra till att öka förtroendet för Varbergs kommun och bygga stolthet för vårt fina samhälle.

Varbergs kommun har under flera decennier förhalat och bromsat planläggning och byggande av bostäder och industrimark i Veddige, så till den grad att ilskan pyr bland innevånarna. Dessutom fick vi bedriva en heroisk kamp för att få behålla vår lilla simhall, som tillkom när Veddige var egen kommun och det mesta blomstrade i samhället, som i folkmun kallades för ”lilla Gnosjö”.

Då lämpar det sig inte att ännu en gång utmana Veddigeborna/bygden på detta flagranta sätt. Man tror knappt att det är sant…”en digital invigning”, som ingen Veddigebo känner till. Uttrycket ”skämskudde” passar bra in här.

Nej, boka omedelbart ett datum (en lö eller sö) och vänta inte för länge, så att grönskan och allt det vackra har hunnit blekna. Ni har ännu chansen att reparera ”skadan” och jag råder er att inte missa den chansen.

Sten Unosson

PS: Jag har ytterligare ett förslag till namn på torget/platsen efter en känd Veddigebo (bl a grundare av Ramlösa Brunn år 1707 – kan ses på alla Ramlösaflaskor/-burkar). Jag har också bett Bo Emanuelsson att ta fram ett underlag till en liten berättande skylt kring denne Johan Jacob Döbelius. Namnförslag: von Döbelns plats.

LÄS OCKSÅ: Inga fysiska invigningar under pandemin