Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Genrebilder Bild: L-G Johansson

Peder Skrivares skola är en trygg miljö

Personal ingrep när de såg bråket.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vilka utför eller filmar dessa vidriga illdåd?"

Personalen på PS arbetar systematiskt med trygghet och trivsel och eleverna har en hög känsla av trivsel och en hög känsla av trygghet, det visar både våra interna undersökningar och den skolenkäten som skolinspektionen genomför. Detta är något vi är stolta över och som vår personal jobbar hårt med varje dag för att bevara.

I många fall, så också denna gång, sprids information om denna typ av aktiviteter via sociala medier där vi som personal inte har full insyn, utan det krävs att en elev eller vårdnadshavare informerar oss om vad som är på gång.

Vi har en god samverkan med såväl vårdnadshavare som med andra myndigheter och vi har exempel där vi fått information och således kunnat agera förebyggande, tyvärr kunde vi inte det i detta fall och det är beklagligt, men där måste vi få hjälp av de som har informationen.

Efter händelsen hade vi ett gott samarbete med Polisen där vi bland annat samlade alla elever för en gemensam information om vad som hänt, och vilka konsekvenser det kan få.

Jag skulle också vilja förtydliga att bråket inte ägde rum inne på PS-skolan utan på en angränsande parkering. Personal som gick förbi ingrep föredömligt, som vuxna personer, så fort de såg vad som pågick.

Tobias Ramstedt

Gymnasiechef

Varbergs Kommun