Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

default
default

Patetiskt att Varbergspartiet kopierar vår politik

Liberalerna har i flera år drivit att vi vill göra Nedregården till naturreservat.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Skapa ett naturreservat i Nedregården-Storens i Träslöv”

Vi i Liberalerna vill att alla ska ha närhet till naturen. Vi har i flera år drivit att vi vill göra Nedregårdens naturområde till kommunens första kommunala naturreservat. Detta då det är ett fantastiskt grönområde som i framtiden med säkerhet kommer vara omgivet av staden, likt Påskbergsskogen en gång låg i utkanten av Varberg. Vi ser redan hur Holmagärde industriområde växt fram på ena sidan och den nya stadsdelen Östra Träslöv planeras på andra sidan. Nedregården är dessutom rikt på biologisk mångfald samt kulturhistoria. Kommunen äger idag marken på Nedregården och då anser vi liberaler att höja skyddsstatusen för naturområdet och samtidigt ansöka om statliga medel för ändamålet är en väldigt god investering i Varbergs framtid.

Liberalerna vill dessutom mer, vi ser vikten av att öka andelen grönytor, träd och vattenytor i hela staden och kommunen. Forskningen är tydlig vad gäller naturens inverkan på vår hälsa och välmående. Vi ska inte heller förringa att naturen är grunden till vårt välstånd och attraktionskraft som kommun.

Att Varbergspartiet har en partiledare som varit medlem i Liberalerna är väl ingen nyhet, men att han däremot under drygt två år som medlem i Liberalerna upprättade sitt nya parti och under tiden tankade ner Liberalernas politik för att kopiera densamma i brist på egen politik är ju patetiskt. Men att Varbergspartiet driver samma fråga bekräftar hur rätt vi ligger i frågan.

Liberalerna har i flera år drivit att vi vill göra Nedregården till naturreservat och nu är det ett vallöfte från vår sida att om vi får mandatet att styra kommunen efter valet blir det verklighet. Vi har erfarenhet av att styra Varberg och vi tar dessutom ansvar för helheten i politiken.

Liberalerna är utan tvekan Varbergs gröna parti – rösta på Liberalerna för närhet till naturen.

Filip Zackrisson (L)

kandidat till kommunfullmäktige i Varberg

Tobias Carlsson (L)

gruppledare Liberalerna Varberg

LÄS OCKSÅ: Skapa ett naturreservat i Nedregården-Storens i Träslöv