Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg ekar tomt på söndagar och det är nästan lite kusligt ensamt att röra sig i centrum, skriver insändarskribenten.
Falkenberg ekar tomt på söndagar och det är nästan lite kusligt ensamt att röra sig i centrum, skriver insändarskribenten.

P-skiva är inte lösningen

Det krävs mer för att få ett levande centrum.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att näringsidkarna i Falkenbergs centrum ser att en P-skiva är gynnande är få förundrat, det har jag till och med full förståelse för. Men att styrande politiker ser det som en lösning på en mer levande innerstad är skrämmande.

För att få ett levande centrum krävs att butiker, restauranger och kaféer möter verkligheten och ändrar sina öppettider efter nutidens behov. Vi åker inte enbart till större shoppingcenter för att det är enkelt att parkera. En stor bidragande faktor är att det faktiskt är öppet när vi vill handla. Det vill säga efter klockan 18.00 då många faktiskt slutar sitt arbete och framförallt söndagar. Falkenberg ekar tomt på söndagar och det är nästan lite kusligt ensamt att röra sig i centrum.

Så detta är en uppmaning till innerstadens aktörer att förändra och anpassa sina öppettider och inte en direkt kritik mot p-skivan i sig. Även om jag personligen kan anse att våra politiker har betydligt viktigare frågor att debattera i media än just detta.

Anonym