Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

På tiden att nattisverksamheten i Varberg utvecklas

Vi är många som har andra arbetstider än kontorstid.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Varberg sneglar på Falkenbergs nattis" (24/8).

Det gläder mig oerhört att Varbergs kommun äntligen inser behovet av att utvidga nattisomsorgen, så att även föräldrar som arbetar annat än rena kontorstider har en möjlighet att kunna få ihop sitt livspussel och kunna bo kvar i kommunen.

Såsom samhället ser ut i dag är vi många som har sådana arbetstider.

Under flera år har ni som Jeanette Qvist uppger i artikeln i Hallands nyheter 24/8 fullkomligt ignorerat att kön till denna omsorg vida överstigit tillgången på platser. Vilket har fått radikala konsekvenser för säkert fler familjer än min.

Återstår att se om det klubbas igenom den utvidgning som ni talar om vid barn och utbildningsnämndens sammanträde den 3 september. Eller om detta är ytterligare valfläsk till trängda föräldrar som aldrig kommer att infrias.

Och ordet "tråkigt", Ann-Charlotte Stenkil som du använder dig av i artikeln för att benämna din känsla inför vår påtvingade flytt till en annan kommun, skulle jag nog vilja använda i ett sammanhang där det handlar om att det regnar under en utflyktsdag till Liseberg.

När vi talar om en ensamstående mamma med ensam vårdnad om 3 barn som hon har 7 dagar i veckan, 365 dagar om året och ett skiftarbete som sjuksköterska som kräver helger, storhelger, kvällar och nätter på en heltidsbasis, och där kommunen under så lång tid sticker huvudet i sanden, så till den grad att familjen tvingas flytta till en annan kommun för att få en fungerande vardag, då är "bedrövligt" ett bättre ord att använda i sammanhanget!

Hillewi Johansson