Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

De fastigheter som redan i dag har problem med buller och strålning kan tvingas flytta från sina fastigheter och vi skogsägare blir av med ytterligare produktiv skogsmark, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson / TT

Oroväckande okunskap om kraftledningen

Hur kan det ha passerat?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vi säger nej till dragning av högspänningsledning i inlandet"

Per Svensson svarade Joakim Thorsson om eventuellt en ny dragning av Svenskt kraftnäts planerade 400 kV-ledning genom Falkenbergs kommuns inland.

Per Svensson slår sig för bröstet och säger att den nya ledningen minsann ska gå i den befintliga ledningsgatan. Problemet är bara det att det alternativet finns inte Per Svensson. Svenskt kraftnät har kommit med två förslag om ny sträckning, vad som tydligen är mest aktuellt är en utredningskorridor på 400 meter som går på ömse sidor om den de två befintliga ledningarna. Bredden på nuvarande gata är ca 100 meter. I praktiken betyder det en breddning av gatan på ytterligare 50 meter.

Detta Per Svensson betyder att de fastigheter som redan i dag har problem med buller och strålning kan tvingas flytta från sina fastigheter och vi skogsägare blir av med ytterligare produktiv skogsmark. Detta går stick i stäv med Lev din dröm-projektet Jag fattar inte hur detta så lätt kan ha passerat kommunstyrelsen utan att något parti hade frågor eller synpunkter, eller är ni likt Per Svensson dåligt pålästa? För det kan väl inte vara så att detta" bara" berör skogsbygden, men så illa kan det väl ändå inte vara? Men nu övriga partier har ni chansen att reparera skadan. Jag förväntar mig ett svar från alla partier, hur tänker ni?

Länsstyrelsen kunde i sitt remissvar inte ge besked, vill ha mer kött på benen, men inte Falkenbergs kommun dom står med mössan i handen och bockar, bara bygg Svenskt kraftnät. Det är oroväckande att ett sådant remissvar har skickats till Svenskt kraftnät.

Inge Nilsson

LÄS MER: Planerad kraftledning anses hota Gunnarsjö

LÄS MER: Ett sår genom Halland