Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Annie Lööf, C. Bild: Jessica Gow/TT

Oroande samhällsutveckling för landsbygden

Insändarskribenten Bertil Jagebro ser hellre att pengar läggs på brottsbekämpning än utökad kommunalrådsstyrka.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar på nya kommunalrådet Christofer Bergenblocks skrivelse 1 juli 2019.

Jag hyser ingen bitterhet. Däremot är det viktigt att beskriva hur Centerns partiledare Annie Lööf agerade före och efter valet.

Tidigt sa hon om Stefan Löfven (S) ” Jag gillar inte män som inte förstår att ett nej är ett nej”. Dessutom sa hon i en intervju i Expressen ”Jag äter hellre upp min högersko än att jag stödjer Socialdemokraten Stefan Löfven. Tror Du hon kommer att stå för dessa löften?

När det gäller samhällsutvecklingen i Sverige så tror jag att även det nya kommunalrådet i Varberg Centerpartisten Christofer Bergenblock oroas. Den negativa utvecklingen har ju skett under många år. När jag bodde i Göteborg hade vi varken skottlossningar, bilbränder eller våldtäkter i den omfattning vi har idag. Antalet skottlossningar i Stockholm hittills i år är lika många som under hela 2018.

Ansvariga för denna utveckling är väl Alliansen med Centerpartiet och senare S-MP regeringen. Jag undrar om Du anser att SD har något ansvar för denna samhällsutveckling?

För oss på landsbygden är kommunikationer och transporter viktiga. Då är det glädjande att M-KD budgeten har inneburit en sänkning av bensinskatten med 16 öre/liter. Tyvärr signalerar S-MP regeringen att de vid nästa budgettillfälle ska höja skatten igen. Tror Du att Centern kommer att biträda sina partner i regeringen med denna höjning?? Tyvärr känns det alltmer som Centern sviker oss på landsbygden!!

Även här på lokal nivå har vi tyvärr fått del av samhällsoroligheterna. Jag läste i HN att över 60 bilar bränts i Varberg. Ett oerhört otrevligt rekord och tragiskt för bilägarna och boende miljön.

Vad vill Ni i kommunledningen göra för att komma tillrätta med detta problem?

Det hade kanske varit bättre att satsa resurser på att förebygga och bekämpa dessa brott än att utöka kommunalrådsstyrkan med 50 % till en mycket hög kostnad?

Jag ser fram emot dina synpunkter på ovanstående frågor!

Bertil Jagebro

Veddige