Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag är mest besviken på kommunal och våra fackligt förtroendevalda för från dessa hörs ingenting, skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Jag är mest besviken på kommunal och våra fackligt förtroendevalda för från dessa hörs ingenting, skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Orättvisan mellan sjuksköterskor och undersköterskor fortgår

Lång tid har gått och inget har hänt, trots två namninsamlingar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Arbetar som undersköterska på Varbergs sjukhus och jag skrev på båda namninsamlingarna (när dessa var aktuella) mot den orättvisa i ob-ersättning som fortfarande pågår och som gäller skillnaden i veckoarbetstid mellan undersköterskor och sjuksköterskor.

Lång tid har gått och inget har hänt, allt är detsamma!

Jag är mest besviken på kommunal och våra fackligt förtroendevalda för från dessa hörs ingenting. Inga kommentarer om detta, inte heller något uttalande om hur de går vidare med denna orättvisa som fortfarande råder.

Jag har länge arbetat som undersköterska och jag har varit trogen Varbergs sjukhus, mitt yrke och så även mitt fackförbund, men med förtroendevalda som vi nu har så har mitt förtroende, min tro på Kommunal minskat. Det verkar som om de sitter i knät på våra politiker och att de är dessas marionettdockor.

Jag skulle vilja se en extra stämma och ett nyval och att nya, mer engagerade tog vid för att förtroendet skulle kunna återställas och att undersköterskornas rätt försvarades!

Besviken undersköterska