Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Onödig detaljstyrning på Morups Tånge

"Vanligt folk" är inte problemet för fågellivet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Hedlandskapet vid Morups Tånge är unikt, skriver insändarskribenten.

Det ”oändliga”, öppna, böljande hedlandskapet vid Morups Tånge är unikt och speciellt, på våren smyckat med en vidsträckt matta av underbara, skära triftblommor, på sommaren täckt av knastertorrt gräs. Inga träd, förutom den lilla trädsamlingen vid fyrens fot, skymmer sikten. Kattegatts vågor sköljer oupphörligt mot strandlinjens stenar. Storskarvarna sitter som på ett pärlband på stenraden, som sträcker sig rakt ut mot horisonten. Det är ett helt betagande, oförstört landskap som ingjuter en obeskrivlig känsla av frihet och glädje. Prydliga skyltar ger besökaren kunskap om djur- och växtlivet.

Nu vill byråkrater på länsstyrelsen reglera och begränsa tillgängligheten till denna miljö under förevändningen att den är hotad av besökare. Min bestämda mening är att detta är överkurs i förmyndarmentalitet och onödig detaljstyrning.

Jag har aldrig sett någon störande nedskräpning på Morups Tånge, förutom skräp av olika nationalitet som flutit iland från havet, med ursprung från ”båtfolket”.

Fågellivet påverkas mindre av besökare än av frispringande, vilsekomna minkar som ”befriats” från närbelägen minkfarm av lagolydiga, okunniga, aningslösa djuraktivister.

Lösningen på ett odefinierat problem ligger inte i att begränsa tillgängligheten för ”vanligt folk” till naturupplevelser på Morups Tånge utan i att ta itu med ”båtfolket” och minkarna, men det är ju mera svårlösta problem.

Vi är många som vill ha kvar Morups Tånge i sitt nuvarande jungfruliga tillstånd!

Göran