Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Restaurang Höjden på Apelvikshöjd lades ner och ska tydligen öppnas igen. Men vad händer med Caf Komedianten? undrar insändarskribenten.
Restaurang Höjden på Apelvikshöjd lades ner och ska tydligen öppnas igen. Men vad händer med Caf Komedianten? undrar insändarskribenten.

Oklart om caféet på Komedianten

Om inget får gå med förväntade förluster bör ju det vara lätt att spara på mycket.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

På grund av pandemin stängdes caféet på Komedianten ner helt. Det drevs av folk från arbetsmarknadsenheten i Varberg och de fick en chans att arbetspröva i verkligheten under normala förhållanden.

Det är inte lätt att jobba hemma när det gäller café- och restaurangverksamhet, men det sköttes alldeles utmärkt och var uppskattat.

Restaurang Höjden på Apelvikshöjd lades ner och ska tydligen öppnas igen. Men vad gäller caféet Komedianten som drivits med två externa entreprenörer verkar allt osäkert.

Kultur och fritid som inte vill driva förluster kommenterar i HN för snart ett år sedan "Målet för 2021 är att en annan förvaltning tar över kaféet, med en förväntad förlust på 500 000 kronor, beroende på hur långvarig coronapandemin blir."

Således går inte caféet med någon förlust alls nu då det inte drivs någon verksamhet. Om inget får gå med förväntade förluster bör ju det vara lätt att spara på mycket i Varbergs kommun. Exempelvis att någon privat tar över bolaget Arena Varberg helt. Det går alltid med "förväntade förluster".

Pierre Ringborg