Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sätt upp baracker, öppna Boken som var en lokal i skolan, gör något nu för att våra små barn ska få en trygg start, skriver insändarskribenten. Bild: NTB
Sätt upp baracker, öppna Boken som var en lokal i skolan, gör något nu för att våra små barn ska få en trygg start, skriver insändarskribenten. Bild: NTB

Ohållbart med förskola i Tvååker för Sibbarpsbarn

Vi föräldrar är upprörda.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Hur tänker ni i kommunen? Ofattbart, ohållbart. Vi föräldrar får köra från Sibbarp till Tvååker och lämna våra barn när vi har egen härlig förskola som behöver stärkas med bra personal.

Vi föräldrar är upprörda och det är många som tvingas välja detta ställe för att det är fullt i Sibbarp. Stenen i Tvååker som har plats för 160 barn på fyra avdelningar som delar samma matsal. Det är inte klokt. Många säger upp platsen eller tackar nej till Stenen och vägrar Stenen för det blir ohållbart att köra dit och om man eventuellt har syskon i Sibbarp blir det ytterligare påfrestning. Många mor- och farföräldrar får ställa upp och vara barnvakter istället för att barnen ska få gå på förskolan i Sibbarp. Det är inte heller miljövänligt att behöva åka långt för att lämna sina barn och inte heller till två olika förskolor om det finns syskon på förskola i Sibbarp.

Sätt upp baracker, öppna Boken som var en lokal i skolan, gör något nu för att våra små barn ska få en trygg start och inte behöva skolas om två gånger för att de omplaceras till rätt ställe. Vi säger upp platsen och får tvingas dela på jobbtimmar och föräldradagar ytterligare fast de egentligen skulle gått i Sibbarp förskola. Det är ohållbart att ligga och köra och flänga fram och tillbaks när man ändå är stressad småbarnsförälder.

Gör något nu!

Upprörd förälder

LÄS MER: Fullsatt förskola i Sibbarp väcker oro för bygdens framtid