Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det är tillåtet att bada och sola naken, men inte att ofreda eller uppträda förargelseväckande i övrigt. Bild: Annika af Klercker / SvD / TT

Ofredande är på inget sätt okej

Nakenbad är tillåtet, men inte att ofreda någon.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Det är skillnad på att sola naken och att oombedd visa upp sig", "Man ska kunna ströva utan att möta nakna män" och "Problemen vid Gubbanäsan måste tas på allvar"

I Varberg finns det en tradition av att bada naken. Många besöker kommunens officiella nakenbad, men det finns människor som väljer att nakenbada på andra platser. I samband med artikeln i HN, och efterföljande insändare om nakenbad och ofredande bland annat vid Gubbanäsan, har jag fått frågor om hur kommunen ser på nakenhet i det offentliga rummet. Jag vill gärna passa på att förtydliga detta:

I Sverige finns inte något förbud mot att vara naken i offentliga miljöer. Men, det är naturligtvis stor skillnad på att sola eller bada naken och att ofreda någon. Ofredande och förargelseväckande beteende är inte på något vis okej, varken på Gubbanäsan eller någon annanstans. Blir man utsatt för detta, oavsett var man befinner sig, ska man polisanmäla händelsen.

Jenny Bergström

hamn-och gatuförvaltningen

Varbergs kommun