Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regeringen har svikit det arbetande folket, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT
Regeringen har svikit det arbetande folket, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Nu ger regeringen riksdagens pensionsgrupp dödsstöten!

Pensionsreformen belönar dem som inte arbetat.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Regeringen har träffat avtal med stödpartierna C, MP och V om en höjning av garantipensionen med 1 000 kronor per månad samt höjt bostadstillägg. Detta har dock skett utanför den pensionsgrupp som har ansvar för att vårda pensionssystemet. Pensionsgruppen kan därför nu dödförklaras och gravsättas! Det arbetande folket har ingen anledning att sörja! Pensionsgruppen har hittills inte uträttat något positivt. Tvärtom! I skarp kontrast till pensionsreformens löften om " Raka rör mellan arbete och pension" samt "Rejäl pension i belöning för långt arbetsliv", har den genomfört flera försämringar:

1.Bromsen har slagit till tre gånger och sänkt inkomstpensionen med 10 %

2. Höjd pensionsålder

3. 20 miljarder kronor åderlåts årligen pensionssystemet genom att alla pensionsavgifter på löneinkomster över 7,5 basbelopp överförs till statskassan för andra ändamål! Om dessa pengar i stället fördelas på samtliga pensionärer kan var och en få en höjning på inkomstpensionen med 1000 kronor per månad!

Regeringens pensionsreform belönar dem som inte arbetat och betalat pensionsavgifter! Det arbetande folket som inte uppbär garantipension får inte vara med på detta kalas men måste genom höjd skatt vara med och betala notan på 10 miljarder kronor om året! De får först betala sin egen pension genom avgifter men därefter också pension för dem som inte arbetat genom årlig skatt! De flesta som arbetat får en allmän pension som ligger långt under EU:s fattigdomsgräns på 12600 kronor per månad! Många nödsakas söka behovsprövade bidrag eller be släktingar om hjälp! Det är inte värdigt att någon efter ett långt arbetsliv skall behöva gå med tiggarstaven i hand!

Regeringen har svikit det arbetande folket! Det är en ren förolämpning att nu belöna de grupper som inte arbetat med höjd garantipension samtidigt som det arbetande folket inte får någon del av kakan!

Det arbetande folket måste nu vakna och börja reagera!

Mårten Pettersson

Pensionsupproret, medlem i SPF-Seniorerna