Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det är helt enkelt inte rättvist att den som är beroende av bilen för att ta sig till jobbet, skjutsa till dagis eller för att köpa mat ska dra det tyngsta lasset för att minska utsläppen.  Bild: Åserud, Lise
Det är helt enkelt inte rättvist att den som är beroende av bilen för att ta sig till jobbet, skjutsa till dagis eller för att köpa mat ska dra det tyngsta lasset för att minska utsläppen. Bild: Åserud, Lise

Nu gör regeringen det dyrare att tanka – igen

Om Sverige ska hålla ihop måste alla ha råd att transportera sig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Den 1 januari blir det dyrare att tanka, på grund av att regeringen återigen höjer skatten på bensin och diesel. I Moderaternas budget gör vi precis tvärtom.

Vi menar att klimatansvaret inte bara kan vila på den som bor utanför storstan, utan det ska vi ta gemensamt. Vissa tar tunnelbanan till jobbet – andra bilen. Om Sverige ska hålla ihop måste alla ha råd att transportera sig.

Det är helt enkelt inte rättvist att den som är beroende av bilen för att ta sig till jobbet, skjutsa till dagis eller för att köpa mat ska dra det tyngsta lasset för att minska utsläppen. Alla har inte tillgång till kollektivtrafik som täcker pendlingsbehoven. Och alla har definitivt inte råd att köpa en elbil.

Hade Moderaternas budget vunnit i riksdagen så hade priset på bensin och diesel sänkts med en krona vid pumpen i Halland den 1 januari. Nu blir det istället ännu dyrare att tanka i och med att det är regeringens budget som träder i kraft vid årsskiftet.

Skattepolitiken måste vara legitim och rättvis. Januaripartiernas dråpslag mot Sveriges landsbygd är ett exempel på motsatsen.

Helena Antoni (M)

riksdagsledamot Hallands län

Lars Püss (M)

riksdagsledamot Hallands län

Ulrika Jörgensen (M)

riksdagsledamot Hallands län